Uzak coğrafyalara doğru, kadim bilgilerin, mucizevi ve uhrevi yerlerin keşfine yolculuğa çıkmak en çok da kendini yolculuğa çıkmaktır. Göktuğ Canbaba Ayyaş Buda kitabında bizlere Türkçe beat edebiyatı tadında bir yolculuk…
Martin Luther King, Jr. tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Thich Nhat Hanh, günümüzün önde gelen bilgelik, barış, merhamet ve huzur kaynaklarından biridir. Buda, tüm mutsuzluğumuzun kaynağının üç zihin evresi…
Bedenimizin sınırları nerede başlar? Kıyafetlerimiz, yaşam alanlarımız, hareket mekanlarımız, maddi varlıklarımız, akıllı aletlerimiz ve ismimizden önce gelen işlerimiz bu sınırları ne kadar etkiler ve belirler?
Bedenle çalışan, hatta bunu birlik…
Varoluşa arkeolojik kazılara Eliade’yle göğe bakarak devam ediyoruz. Mircea Eliade’nin Dinler Tarihi’ne Giriş kitabında gök tanrılar, göksel simgeler ve ayinler bölümünü serinin ikinci yazısında anlatmaya başladık. Üçüncü yazıda da kaldığımız…
Varoluşa arkeolojik kazılar ünlü din tarihçisi Mircea Eliade’nin “Dinler Tarihine Giriş” kitabının ikinci bölümüyle devam ediyor. Kitabın bu bölümünde gök tanrılara, göksel simgelere ve ayinlere yer verilmiş. Serinin ikinci yazısı…
Mircea Eliade, varoluşumuza anlam arayışının kökenlerini ustalıkla araştırıp bize aktaran, 1907 – 1986 yıllarında yaşamış önde gelen din tarihçilerindendir. Kitaplarında dinlere dair kavram ve tanımlardan, simgelerden, kutsal mekanlardan, mitlerden kafamızda…
Arkanıza yaslanıp da bugüne kadar yaşadıklarınızı bir film gibi izleyebilseydiniz olanlara o anın içindeki gibi mi tepki verirdiniz? Ya da zaten senaryoyu bildiğiniz için üzücü ya da kasvetli görünen sahnelerde…
Taş salonun ortasındaki kalın, ağır ve sanki dünya yıkılsa yerinden oynamayacakmış gibi görünen masanın etrafında turuncu cüppelere sarınmış dört rahip var. Ellerindeki renkli taşları, diğer ellerindeki metal hunilere sürttükçe …
Savaş sanatlarından söz ettiğimizde, zihinsel bir eğitim sürecinin fiziksel tekniklere derinlemesine eşlik ettiği konusunda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. Aksi halde bu blog sayfalarını okuyor olmazdınız muhtemelen. Aslına bakarsanız bence eğitimi…
"Zen'de ustayla öğrenci arasındaki fark, ustanın öğrenciden daha ilginç, daha farklı şeyler yapması değil, aynı şeyleri farklı bir yolla yapmasıdır."
"Dojoda bir öğrenci genellikle elinden geldiğince gösterişli ve göze güzel…